RAZDOR U PORODICI JOKIĆ: Jedna žena stala na put sreći
Braća Jokić, Foto: Profimedia

nepoznati detalji

RAZDOR U PORODICI JOKIĆ: Jedna žena stala na put sreći

Nije sve tako idealno

Objavljeno:

Srpski košarkaš Nikola Jokić je po treći put proglašen za MVP-ja NBA lige, a najveća podrška mu je porodica odakle crpi motivaciju i energiju.

Pored supruge Natalije i ćerkice Ognjene, braća Strahinja i Nemanja su uvek tu da mu "čuvaju leđa".

Nedavno je najstariji od trojice braće, Strahinja, udario jednog navijača Lejkersa, ali nije otkriveno šta je tačno bio uzrok sukoba.

Bilo kako bilo, cela Amerika je saznala za Nikolinu "opaku" podršku kada je nokautirao Markifa Morisa na terenu, a potom se u čitavu priču uključila njegova braća.

Strahinja Jokić
Strahinja Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Jedno vreme su živeli svi zajedno u Denveru, da bi se Nikola potom preselio da sa suprugom i ćerkom u luksuznu vilu.

Strahinja, najstariji naslednik Jokića, rođen je 1982. Takođe je voleo da igra košarku, a bratu je bio najveća potpora kada je pred njim bila velika odluka u tinejdžerskim godinama. Njegovu profesionalnu karijeru prekinuli su problemi sa povredom leđa, zbog čega je u Srbiji igrao niže lige.

- Kada smo prvi put uspostavili kontakt, otišao sam u Sombor, našao porodicu igrača i pričao sa njima. Ta porodica je sjajna, veoma stabilna, staromodna srpska porodica, koja zaista veoma dobro brine o deci. Bili su veoma srećni zato što je tako velika agencija zaintresovana za klinca koji, uzgred rečeno, nikad nije bio na treningu prvog tima. I prihvatili su da pristupe agenciji, ali hteli su da mene vide - rekao je Nikolin agent, Miško Ražnatović, i dodao:

- Dva dana kasnije su došli, razgovarali smo, stvorila se veoma dobra hemija. Posebno kada je u pitanju Strahinja, njegov stariji brat, on je bio tu. U tom momentu je bio veoma važan za tu odluku i za mnoge druge odluke. I u Srbiji mu je veoma pomogao da pomogne to što jeste, a bilo je veoma teško - istakao je Miško.

I Nikola je imao zanimljivu opasku jednom prilikom.

Braća Jokić
Braća Jokićfoto: Starsport©

- Strahinja igra košarku, nije tako talentovan, ali mrzi da gubi - rekao je Jokić u jednom intervjuu o starijem bratu, koji posećuje gotovo sve njegove mečeve.

Imao je 2019. godine i problem sa zakonom, bio je osumnjičen za davljenje i guranje ženske osobe u stanu. Prema tadašnjim pisanjima medija, ona je dozvala pomoć tako što je preko laptopa poslala poruku osobi koja je kontaktirala nadležne.

Strahinja je bio optužen za napad drugog stepena i na kraju se izjasnio krivim po dve tačke- Dobio je uslovnu kaznu, a rok koji mu je sud tada dao je 3. februar 2022, posle kojeg je postupak protiv njega odbačen.

Nemanja, srednji Nikolin brat, rođen je 1984. godine i bio je na dobrom putu da uspe i u Americi. Igrao je košarku na Univerzitetu Detroit Mersi. Međutim, napravio je veliki zaokret u karijeru i prebacio se na MMA.

- Pravio sam greške. Kada sam bio mlad, košarka mi nije bila prioritet broj jedan. Izlasci, žurke, opijanje, devojke, to su mi bile glavne preokupacije. Sam sam donosio odluke tipa "neću ili hoću da treniram". I dalje mi je bila potrebna podrška porodice. To mi je nedostajalo tamo - rekao je Nemanja svojevremno, a prenosi "Still".

Nemanja i Nikola Jokić
Nemanja i Nikola Jokićfoto: Starsport©/Srđan Stevanović

Iako je veoma popularan među lepšim polom, Nemanja je već bio nekoliko godina u braku sa Afroamerikankom Šenon, sa kojom ima i dvoje dece. Ali, u medijima se pojavila vest da je došlo do kraha ljubavi, mada razlozi nisu poznati. Šuška se da je jabuka razdora bila druga devojka sa kojom je uslikan tokom leta prošle godine.

Bonus video:

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

(Espreso sport/Still/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.